Ajatusten Äärellä

Pariterapia

Parisuhde on meille yksi merkittävimpiä suhteita elämässämme ja se elää toimivasta vuorovaikutuksesta. Parhaimmillaan parisuhde on se, johon voimme luottaa elämän hankalina hetkinä, koemme sen tarjoavan turvaa ja voimavaroja. Niin kuin kaikissa suhteissa, myös parisuhteessa voidaan kokea haasteita ja ristiriitoja, kuten uskottomuutta, menetyksiä, sairastumisia, eron uhkaa, kommunikaation hankaluutta, toistuvaa riitelyä. Voidaan kokea riittämättömyyttä puolisona tai omat tarpeet eivät tule huomioiduksi. Myös lasten kanssa ja vanhemmuudessa koetut haasteet voivat kuormittaa parisuhdetta. Parisuhteessa koetaan syyttelyä ja mustasukkaisuutta, pettymyksiä ja loukkaantumisia.

Mitä pariterapiassa tapahtuu?

Pariterapiassa tarkastelemme keskinäistä vuorovaikutustanne ja miten se vaikuttaa teihin. Miten puhutte toisillenne ja toisistanne, miten se vaikuttaa siihen, miten koette keskinäisen suhteenne. Pariterapiassa tutkimme toimintamalleja suhteessanne. Mistä ne tulevat, mihin kaikkeen ne vaikuttavat ja miten voisi olla tarpeen toimia toisin, parisuhdettanne ja hyvinvointianne parantavalla tavalla. Tavoitteena on turvallinen ilmapiiri, jossa teidän molempien on mahdollista tuoda esiin tunteitanne ja tarpeitanne. 

Pariterapiaan tullaan yleensä yhdessä, mutta tarpeen mukaan tapaamisia on myös vain toiselle. Pariterapiassa ei ole määritelty käyntimäärää, vaan sen tarvetta tarkastellaan yhdessä teidän kanssanne.

Tiedustelut ja ajanvaraus: 044-5094762 ja melli.kattelus@ajatustenaarella.fi

Voit jättää yhteydenottopyynnön myös lomakkeen kautta.

Ota yhteyttä!

Tiedustelut ja ajanvaraus:

Voit jättää yhteydenottopyynnön myös lomakkeen kautta.